MELAVITE ThermoSTOP 5%
MELAVITE ThermoSTOP 5%
Letölthető termékadatlap, MelaVite Thermostop 5%
Szerves savakkal és speciális tartósítószerekkel a takarmány másodlagos erjedésének megakadályozására.
A MELAVITE ThermoSTOP 5% termékek alkalmasak költséghatékony módon javítani a kérődzők takarmányának ízletességét és felvételét, ugyanakkor energiát szolgáltatnak a benne lévő szénhidrát és szerves savtartalom által. Használatukkal hatékonyan megelőzhető a TMR utómelegedése, vagyis a kiosztás és állás következtében bekövetkező hőmérséklet emelkedése.
NYÁRI TERMÉK – ÚJ ÖSSZETÉTEL
ANTIOXIDÁNS HATÁS
OPTIMÁLIS PH CSÖKKENTÉS
MEGŐRZI A TAKARMÁNY ÍZÉT ÉS TÁPÉRTÉKÉT
MAXIMÁLIS VÉDELEM
BIZTONSÁGOSAN KEZELHETŐ
ÚJ, HATÉKONYABB ÖSSZETÉTEL
A MelaVite termékekhez öt százalékban hozzáadott (javasolt arány) - propionsav alapú, komplex savkeverék egy szélesebb spektrumú, biztonságosabb védelmet nyújt a TMR utómelegedése ellen. Ugyanakkor a melasz cukortartalma mellett a szervessav-tartalom is könnyen hasznosítható energiaforrást jelent az állat számára, ami hozamban (tejtermelés, testsúlyszaporodás) is megmutatkozik.
- 90%-a propionsav, illetve annak ammónium sója, amelyek kiváló védelmet biztosítanak a penészgombák (Fusarium, Aspergilus, Penicillium) szaporodása ellen, gátolják azok anyagcsere folyamatait, megakadályozzák a mikotoxin termelődést.
- Szorbinsav – a TMR utómelegedéséért legfőképpen felelős élesztőgombák ellen veszi fel a harcot. A szorbinsav kifejezetten fungicid, az élesztőgombák működése ellen hat, szaporodásának gátlására széles körben használt tartósítószer.
- Egyéb szerves savak (ecetsav, citromsav, L-aszkorbinsav, benzoesav) mellett tartalmaz laurinsavat (mint pálma- és kókuszzsírsav desztillátum). A laurinsav egy közepes szénlánchosszúságú zsírsav, melyről kutatások bebizonyították, hogy hidrofób tulajdonságuk miatt képesek a sejtmembránba beépülni és megváltoztatni annak működését. Ezt kihasználva a laurinsav – ellentétben a rövid szénláncú savakkal, mint propionsav, hangyasav, ecetsav - a Gram pozitív baktériumokkal (Streptococcus sp., Staphylococcus sp.,Clostridium sp.) szembeni védekezésben jelentős szerepet tölt be. Ezen baktériumok közül is a talajban élő szaprofita, vajsavtermelő Clostridium fajok, az élesztők és az aerob bacilusok okozhatnak nagyobb gondot, hiszen a fonnyasztás alatt szaporodnak el a földdel szennyezett növényi részeken. ( Főleg alacsony, 7–8 cm alatti tarlómagasság esetén.) A Clostridium fajok elleni védekezés kifejezetten fontos, hisz rontják a takarmány (szenázs) minőségét, ezen felül a termelt a tej minőségét is negatívan befolyásolja.
Laboratóriumi kísérleteink során figyelemmel kísértük, hogy nyáron a napi hőmérsékletemelkedésből adódóan hogyan változik a TMR különböző rétegeiben a hőmérséklet. A kísérlethez, szarvasmarha telepen, valósan kevert, friss, teljes értékű takarmánykeveréket (TMR) használtunk. Napi ötszöri mérés történt, a minták bekeverését követő 1-3-5-7-9 óra múlva. A levegő hőmérsékletének feljegyzése mellett mértük a TMR felső, középső és alsó rétegének hőmérsékletét.
A MELAVITE MVV ThermoSTOP 5% termékkel bekevert TMR hőmérsékletváltozása volt a legcsekélyebb, vagyis ez a termék tudta leginkább mérsékelni (akár 4 C°-kal) a keverék takarmány bemelegedését. Kisebb mértékű bemelegedés esetén a TMR-ben zajló mikrobatevékenység is visszafogottabb, ezzel együtt kisebb takarmány értékes alkotóelemeinek bomlása is.
Termékeink felhasználási javaslata állatfajok, felhasználási célok szerint:
Kérődzők |
Ló | Sertés |
Ipari felhasználás |
|
Magas fehérjetartalom |
|
|||
Magas szénhidráttartalom |
|
|
||
Magas energia |
|
|
||
Ellés előtt/után |
MelaVite BS Plus | |||
Szezonális, nyári termékek |